O nama

Tvrtka Calendula osnovana je u siječnju 2017. godine s vizijom aktivnog djelovanja u sektoru obnovljivih izvora energije s naglaskom na proizvodnju biomase i biogoriva te gospodarenja biorazgradivim otpadom. Naše usluge savjetovanja temelje se na znanstvenim i stručnim principima koji su bazirani na iskustvu od preko 20 godina u ovom području.

Na temelju iskustva na području proizvodnje i korištenja poljoprivredne biomase i biorazgradivog otpada te uzgoja energetskih kultura spremni smo ponuditi:

  • Usluge savjetovanja u svim fazama razvoja projekata obnovljivih izvora energije u sektoru proizvodnje i prerade energetskih kultura te gospodarenja biorazgradivim otpadom iz poljoprivredne i prehrambene industrije bazirane na željama i objektivnim ciljevima potencijalnih klijenata.
  • Idejna rješenja i vođenje projekata – usluge projekt menadžmenta i tehničkog savjetovanja investitora za proizvodnju, korištenje i preradu biomase i biorazgradivog otpada, pomoć investitorima u pronalasku optimalnih projekata u skladu s njihovim zahtjevima, odnosno pomoć prilikom pronalaženja domaćih i stranih investitora.
  • Analize i studije izvodljivosti – Studije izvodljivosti te utvrđivanje tehničkih i financijskih mogućnosti razvojnih projekata.
  • Analize stanja tržišta – Analiza stanja na području proizvodnje biomase i biogoriva sa predviđanjem daljnjeg razvoja tržišta.
  • Promocija i edukacija – edukacija poljoprivrednih proizvođača, znanstvenika i stručnjaka, jedinica lokalne samouprave i ostale zainteresirane javnosti.

Savjetodavna podrška tvrtke se zasniva na dugoročno održivom zasnivanju, upravljanju i iskorištavanju poljoprivrednih resursa, dugogodišnjim kontaktima sa vodećim proizvođačima opreme, planiranju i implemetaciji proizvodnih procesa, funkcioniranju tržišta u Europskim okvirima bazirano na stečenom iskustvu te poznavanju Direktiva i Regulativa Europske unije. Naš praktični rad u uspostavi energetskih nasada te gospodarenja otpadom, preradi i logistici gotovih proizvoda temelji se na stečenom dugogodišnjem iskustvu i kontaktima u regiji i Europi.